Jessica (Τζέσσικα)
Τι σημαίνει ορίσατε; όπως καλωσορίσατε
Nov 2, 2017 1:02 PM
Answers · 2
1
καλωσορίζω < από τη φράση καλώς όρισες.-welcome χαιρετώ και υποδέχομαι φιλόξενα κάποιον που μόλις έφτασε, με τη φράση καλώς όρισες - καλώς ορίσατε ή κάποια άλλη παρόμοια-Greed and welcome someone who just arrived to your house Πήγαινε να καλωσορίσεις τους καλεσμένους μας. (μεταφορικά) αποδέχομαι, καλοδέχομαι κάτι το καινούριο ορίζω - < αρχαία ελληνική ὁρίζω < ὃρος In this text means arrive ορίζω -αποφασίζω πού και πότε (συνήθως) θα γίνει κάτι- να ορίσομε μια συνάντηση με το διευθυντή θέτω τα όρια για κάτι-set limits δίνω μια ιδιότητα σε κάποιον, ώστε να κάνει κάτι με όρισε εκπρόσωπο τύπου αποφασίζω, επιλέγω-decide or choose συνήθως, οι καθηγητές ορίζουν την ύλη που θα διδάξουν στο νέο εξάμηνο δίνω ορισμό για κάτι, επισημαίνω τα γνωρίσματά του- give the rule and explain what is that means πώς μπορούμε να ορίσομε το τετράγωνο; διατυπώνω με σαφήνεια- clarify sth το νέο διάταγμα ορίζει ότι... (λαϊκότροπα) διατάζω, εκφράζω απόλυτα μια επιθυμία τι ορίζει ο αφέντης μας; ελέγχω, εξουσιάζω-control, οι παππούδες του όριζαν όλη την εμπορική κίνηση της περιοχής φτάνω-arrive καλώς ορίσατε!
November 2, 2017
