Yulia
Proszę o pomoc z tłumaczeniem piosenki! Słucham piosenkę Sylwii Grzeszczak "Jesień" i ona tam śpiewa "żadne z nas póki nie znamy się nie odbierza i już". Co tutaj znaczy te "nie odbierza i już"? Nawet szczególnie "i już".
Aug 15, 2018 8:19 AM
Answers · 2
Witaj, Aby to lepiej zrozumieć trzeba wrócić do tekstu wyżej. "A wygranej nikt sam. Żadne z nas, póki nie znamy się, Nie odbierze i już, nie odbierze i już." Oznacza to tyle, że nikt nie odbierze wygranej/nagrody dopóki się nie poznają osoby o których jest mowa w tej piosence. Nie odebrać znaczy tyle co "nie zabrać", "nie wziąć", "nie pobrać" "Żadne z nas nie odbierze" / "Żadne z nas nie zabierze" / "Żadne z nas nie weźmie" / "Żadne z nas nie pobierze" "i już" - w tym kontekście oznacza "koniec, stało się, nikt nie weźmie tej wygranej/nagrody" Pozdrawiam
August 15, 2018
