Fang
Is “om kunnen + infinitief” een grammaticale structuur? Daar kun je ook de tips nalezen over hoe je ermee om kunt gaan. Is “om kunnen + infinitief” een grammaticale structuur?
Sep 16, 2019 2:10 PM
2
0
Answers · 2
Hallo Fang, 'Daar kun je ook de tips nalezen over hoe je ermee om kunt gaan.' Is “om kunnen + infinitief” een grammaticale structuur? Antwoord: ‘Omgaan’ is het werkwoord en betekent ‘hanteren’. In deze zin is ‘om’ dus geen voegwoord maar een voorzetsel (deel van het scheidbare werkwoord ‘omgaan’) Je kunt de zin veranderen: ‘Daar kun je ook de tips nalezen over hoe je ermee kunt omgaan.’ De constructie met het voegwoord ‘om’ bestaat wel: Het voegwoord 'om' is verplicht als de bijzin de functie heeft van (o.a): bijwoordelijke bepaling van doel Voorbeeld: Hij ging om kwart over elf weg, om de laatste bus nog te kunnen halen. Groet, Bas Scholts
September 17, 2019
Fang
Language Skills
Chinese (Mandarin), Dutch, English, Japanese
Learning Language
Dutch