Aiboud
اذا لـــم تستطيــــع(ن) مساعدة الصينيـــن فبقلبـــــك
Mar 12, 2011 9:13 AM
4
0
Answers · 4
سؤالك مش واضح أوى عمومًا كتخمين منى النون ده نوعها نون توكيد لو محطيتهاش تشيل الياء و العين تبقى ساكنة إذا لم تستطع ،،،،،،،،،،،،،إلخ أما لو سيبت حرف نون التوكيد الياء زى ما هى إذا لم تسطيعن العين هتبقى مفتوحة الفعل المضارع هنا إعرابه غريب شوية فعل مضاع مبنى على الفتح فى محل جزم لأن كما تعلم الفعل المضاع يبنى فى حالتين اتصاله بنون التوكيد أو نون القسم لو مش ده قصدك يا ريت توضح أنت تقصد ايه
March 12, 2011
لا ياوندي مش قصه النون عائدة على مين .. القصد تستطيع او تستطيعين اذا مو غلطانه .. المعنى اي بقلبك وهو اضعف الايمان الدعاء لهم والله تعالى اعلم .. ...
March 14, 2011
Aiboud
Language Skills
Arabic, English, French, German, Russian
Learning Language
English, French, German, Russian