Alaa Safigül
Türk çay ! Esselamu aleykum, Simdi Turkce ogreniyorum, o yuzden Istanbul'a geldim, ve bazi esyalar gordum ve bana düşündürdü. Bundan biri Türk çay, neden Turk 2 çaydanlıklar ile çay yapiyor ? .. Muhtemelen, daha sonra sorarim insa'a Allah. Selametle.
18 de mar. de 2013 0:25
Respuestas · 5
2
Neden Mısırda öyle bilemiyorum ama Türkiye'de bu şekilde. Üstteki çay çok koyu ve acı olur.O yüzden altta su kaynatılır. Bardağa biraz dem koyulup üstü suyla tamamlanır.
18 de marzo de 2013
1
Merhaba ,soruyu çok iyi anlamadım.Çaydanlık üst kısmı dem için ,altında ise sadece su kaynıyor.Türkler genellikle böyle sever.
18 de marzo de 2013
Bizler Türk çayını çok severiz ve yapılış şeklide dediğiniz gibi,iki demlikle olur.Birincisi küçük olan üstteki demlik,bu demliğe çayın kendisi konur ve koyu bir renk alır..İkincisi büyük olan demlik,bu demlikte su kaynatılır.İki demliğin karışımıyla harika bir tat elde edilir.. Ve afiyetle içilir,şu an bunlari yazarken benim ictiğim gibi:)
18 de marzo de 2013
kugl :)
18 de marzo de 2013
¿No has encontrado las respuestas?
¡Escribe tus preguntas y deja que los hablantes nativos te ayuden!