搜尋自 英語 {1} 教師……
sofya
bu cümle doğru mu yanlış mı ?! Eskide bu kelimelerde uzun vokal üzerinde (^) işaret koyundu . Ama bu günlerde bazen bu uzun vokallar üzerinde (^) işareti koyunmaz . böylece yazılışları aynı ama anlamaları ve söylenişleri farklıdır. 
2013年1月6日 11:52
解答 · 3
Eskiden bu kelimelerde uzun ses üzerinde (^) işaret konurdu . Ama bu günlerde bazen bu uzun sesler üzerine(^) işareti koyulmaz .Böylece yazılışları aynı ama anlamaları ve söylenişleri farklıdır.  Doğru, eskiden kullanılırdı. Örnek: Hala - aunt hAAla - still Anlamları farklı iki kelimeyi o işaret farklı yapıyordu. l couldn't use  ^ this symbol, l wrote double A to make it clear.
2013年1月6日
Biz ^ buna şapka işareti diyoruz. Sadece sesli harfleri (vowel) uzatmaya yaramaz. Bazen tonu değiştirir. Örneğin lâmba (leamba gibi okunuyor) Fakat bu işaret Türk Dil Kurumu tarafından kullanımdan kaldırıldı.
2013年1月6日
Eskiden bu kelimelerde -uzun ses / uzun okunan ses- üzerine (^) işareti konurdu . Ama bu günlerde bu uzun sesler üzerine (^) işareti konulmuyor. Böylece yazılışları aynı, ama anlamları ve söylenişleri farklı oluyor. koyulurdu=konulurdu.
2013年1月6日
還沒找到你要的答案嗎?
寫下你的問題,讓母語者來幫助你!

Don’t miss out on the opportunity to learn a language from the comfort of your own home. Browse our selection of experienced language tutors and enroll in your first lesson now!