Pedro Simões
Waarom zijn er zo veel fietsen in Nederland?

Ik hoorde dat in Nederland er meer fietsen dan mensen zijn. De meeste nederlanders gebruiken de fietsen elke dag, soms meer dan auto's. Ik kom uit Brazilie en hier wilt iedereen en auto kopen want de bussen zijn altijd slecht. Ik denk dat dit iets heel goed voor het weer is. Kunnen julien mij een beetje uitlieggen?

 

Dank je 

Feb 8, 2016 11:36 PM
Comments · 3

Goeie vraag. Ik heb eigenlijk geen idee waarom er meer fietsen zijn dan mensen. Kennelijk hebben mensen gewoon meer dan 1 fiets per persoon in de schuur staan. Bij mij thuis heeft elk gezinslid een fiets, daarnaast hebben mijn broer en mijn vader allebei nog een racefiets, mijn ouders samen nog een tandem, en hebben we ook eigenlijk altijd nog wel een oude afgedankte 'reserve-fiets'....

Dat tikt dus wel aardig aan...


Nederland is best wel gebouwd op fietsen. Ik woon bijvoorbeeld in een gemiddelde Nederlandse stad (Amersfoort). Amersfoort heeft pakweg 150.000 inwoners. Van de ene kant naar de andere kant fietsen kost je pakweg 30 minuten. Voor de meeste mensen is dat geen probleem, maar juist prettig. Iedereen houdt wel van wat beweging, en het is heel goedkoop (we geven niet graag geld uit). Ook zijn er nergens heuvels of bergen in Nederland, dus dat zit ook mee. Daarnaast is het soms ook sneller om met de fiets te gaan dan met de auto. Ik ging laatst nog met de auto naar de dichtsbijzijnde kebabzaak. Het was een rit van een kwartier, terwijl ik er normaal met de fiets maar twee minuten over doe....

February 9, 2016
En je moet er in Nederland ook rekening mee houden dat fietsen ontzettend vaak gestolen worden. Daarom hebben best veel mensen ook wat goedkope reserve fietsen in de schuur staan. Zoals Marien al zei, is Nederland een ontzettend fijn fietsland, vooral omdat het zo heerlijk plat is. Ik woon al heel lang niet meer in Nederland en mis dat best wel. En natuurlijk is parkeren met de fiets heel wat makkelijker en goedkoper dan met de auto. Zolang je fiets er nog maar staat als je terug komt. :)
February 18, 2016
Persoonlijke heb ik twee fietsen en ook nog een spinning fiets (home trainer). Eén daarvan is een racefiets en de ander is een hybride fiets. Mijn hybride fiets staat al jaren in de schuur stof te verzamelen. Mijn racefiets gebruik voor plezier tochten alsook als vervoermiddel als ik de stad in wil en ik van plan ben om er lang te blijven. Mijn auto in de binnenstad parkeren vind ik vaak erg duur, op sommige plekken kost het parkeren wel 4 euro per uur. Stel dat ik met de auto de stad in ga en ik mijn auto parkeer voor 5 uur, dan kan het mij in sommige gevallen tot wel 20 euro totaal kosten. Het stallen van je fiets buiten op straat kan in principe altijd gratis. Verder is het in geval ik met de auto de stad in ga het vaak erg lastig en tijdrovend om een vrije parkeerplaats te vinden, een fiets kun je haast overal neerzetten. Met de fiets sta je in het stadscentrum van een drukke stad ook nooit in de file en is het in de grote steden ook vrij gebruikelijk om als fietser door rood te fietsen (zeker in Amsterdam), wat ook de nodige tijd en verveling scheelt vergeleken met als je met de auto gaat, dan kun dat soort dingen niet doen. 
August 9, 2016