SylviaDai
Nederlands Een paar dagen geleden ontving ik een zware pakket. Ik opende het pakket heel nieuwsgierig, het was een schattig klein hondje in het pakket. Zwarte ogen, wit haar, rond lichaam en een mooie staart. Later weet ik dat deze puppy een cadeautje is van mijn man. Ik hou echt van kleine dieren, ik heb altijd een puppy willen opvoeden, daarom ben ik echt blij. Puppy kan met mijn dochter samen opgroeien. Het Kan ook de verantwoordelijkheid van kinderen cultiveren. Honden zijn loyale partners van de mensheid. Het kan niet alleen ons geluk brengen, maar ons ook helpen ons thuisland te beschermen. Ik ben mijn man dankbaar voor dit cadeautje dat hem heeft voorbereid
Apr 29, 2018 5:41 AM
Comments · 1
2

Hallo Sylvia,

Je spreekt blijkbaar al behoorlijk goed Nederlands!  Proficiat!  Laat me je helpen om wat foutjes uit je text te halen.  

-een <font style="background-color: yellow;">zware</font> pakket.  een zwaar pakket.  Pakket is een ´het´woord.  Het zware pakket is correct, maar bij de constructie ´een´ + adjectief+ ´het´woord´, dan krijgt het adjectief geen uitgang ´e´.


<font style="background-color: yellow;">Later</font> weet ik dat die puppy een cadeau is van mijn man.  Nu weet ik dat die puppy een cadeau van mijn man is.  Ook correct is ´Later <font style="background-color: yellow;">wist</font> ik dat die puppy een cadeau van mijn man <font style="background-color: yellow;">was</font>.   ´dat die puppy....´ is een bijzin, maar geen nevenschikking, dus de werkwoorden moeten achteraan in de zin komen.  

Het kan <font style="background-color: yellow;">niet alleen ons </font>geluk brengen.  Het kan<font style="background-color: yellow;"> ons niet alleen geluk</font> brengen.  In de eerste zin zeg je dat de hond geluk zal brengen aan meerdere mensen, niet alleen aan ons.  In de tweede zin zin zeg je dat de hond meer zal brengen dan alleen maar geluk.


het cadeautje dat <font style="background-color: yellow;">hem</font> heeft voorbereid.  dat hij heeft voorbereid.  ´Hij´is het onderwerp van de bijzin, geen meerwerkend of lijdend voorwerp.


veel succes nog met je studies!


groetjes,


Erik


April 30, 2018