Simon
Professional Teacher
Hvad er grunden til at du gerne vil lære dansk?

Der er en del mennesker på italki, der gerne vil lære dansk: nogen skal arbejde i Danmark, andre har en kæreste der, nogen har forfædre, der kommer fra Danmark. Så der er mange forskellige grunde til at lære dansk.

 

Hvad er grunden til at du gerne vil lære dansk?

Aug 2, 2014 2:06 AM
Comments · 11

Jeg har gerne til lærer dansk fordi gerne jeg dansk lyd og dansk kultur. Den cykle kultur, clean energy,  Jeg har tror dansk er mange lignende til engelsk. Jeg bor på en lille by som er koldt om vinter. 

 

 Jeg har gerne til gå til danmark fordi jeg gerne kulden og regn også.   

August 10, 2014

Den første gang jeg hørte dansk var i 2009. Jeg fndt nogle danske sange på youtube og for det første lærte jeg list dansk fra dem. I 2011 søgte jeg en uddannelse i Danmark og jeg startede at lære dansk på et sprogkursus i Sofia. Jeg kom til Danmark for at læse til datamatiker i august 2012. Min uddannelse er kort videregående og består af 4 semestre lektier og praktikophold. I denne uge har jeg startet med min praktik i en lille start-up virksomhed, som gerne vil hjalpe internationale studerende med at finde bolig, cykel, møbler og job i København. Nu har jeg mange danske kollegaer og jeg snakker dansk med dem.

Jeg lærer dansk, fordi jeg gerne vil forstå hvad sker omkring mig, at lære mere om kulturen.

Men det er nogle danskere som prøver at snakke engelsk til mig, når de finder ud af, at jeg er udlænding, selvom jeg hverken er fra engelsktalende land eller er anglophone.

August 6, 2014

I 2001 besøgte jeg tre esperanto-familier i København for at tale esperanto med dem. Det var den første gang at jeg hørte menesker tale dansk! Efter ferien besluttede jeg at prøve et danskkursus på folkehøjskolen. Men i 2009 begyndte jeg igen at lære dansk for mig selv, fordi i juli 2011 ville jeg deltage esperanto-kongressen i København. Også er jeg født i Schleswig-Holstein i nærheten af Danmark og mine forældre rejste flere gange til Jylland, dar jeg var et lille barn. Så var dansk for mig vigtigere at lære end andre skandinaviske sprog. Men siden juli 2013 lærer jeg også norsk bokmål.

August 5, 2014

Det var in gang hører jeg en song af en musik gruppe og beslutter jeg at oversætte navnet af denne song. Google Translate sagde at sproget af navnet var dansk. det var sådan, jeg begyndte at lære dansk. Men bagefter jeg lærte at kende at den gruppe ver faktisk Norsk, det var Mortiis hvis du kender.

August 27, 2014

I want to learn Danish because we have spent a holiday there and want to go back, and I would like to be able to have at least basic Danish for finding my way around!

 

The pronunciation seems fairly hard. When I borrowed a DVD in Danish once, I could understand most of the subtitles (Danish for hard-of-hearing), but nearly nothing of the spoken dialogue!

August 26, 2014
Show more
Simon
Language Skills
Danish, English, German, Italian, Spanish
Learning Language
Italian