مريم Shannon
Difference between برضو and كمان Egyptian Arabic أهلا بكم عايزة افهم الفرق بين استخدام كلمة برضو وكلمة كمان بالمصري . 1. So far I have understood that bardo affects the verb عايزة ايس كريم برضو I also (in addition to you) want ice cream. "Want" is added to and kamaan tends to affect the noun only. عايزة ايس كريم كمان I want another ice cream? 2. But انا كمان بحب ايس كريم =انا برضو بحب ايس كريم؟ ^same? 3. عايزة روح الشاطئ عايزة روح الشاطئ... كمان ؟ او برضو؟ 4. I also heard that bardo can mean "again" برضو نسيت المفاتيح في البيت ؟؟ صح؟ 5. I want to go to the park but I also want to go to the cinema---كيف تترجم هذه الجملة وهل تطالب استخدام برضو او كمان Thank you in advance! Please let me know if this is correct and if there are any other usages.شكرا جزيلا
Jun 29, 2019 7:42 PM
Answers · 13
باختصار يمكنك معرفة ان( كمان) تستخدم اكثر للاضافة المادية (الاشياء الملموسة )مثل الاعداد و الكميات اما (برضو) تستخدم للاضافة المعنوية (الاشياء المحسوسة) كما يجب مراعاة الكلام السابق لاستخدامها ..(كمان يمكن ان تستخدم بدلا من برضو و لكن العكس غير صحيح اذ لا يمكنك استخدام برضو بدلا من كمان لان كمان هي لغة عربية فصحي تأثر باللهجة =كما ان انما /برضو ليست من اللغة فهي غير اساسية .يمكنك الرجوع الي هذا الرابط لسؤال مثل سؤالك لمتابعة الاجابات https://classic.italki.com/question/474762
June 30, 2019
Hello مريم, I am not an Egyptian but I think they are used interchangeably. You can use them in both mentioned sentences. 4- Trueصح. 5-أنا عايزة اروح للمنتزه وعايزة اروح السينما برضو(كمان). بالتوفيق😊
June 29, 2019
أنا مدرس مصري وأحب أقولك إن الكلمتين بنفس المعنى برضو = كمان بس في اختلاف في الاستخدام خاصة مع كلمة كمان فممكن تستخدمها بمعنى برضو وممكن تتسخدمها بمعنى "تاني" مثلا كوباية الشاي دي مظبوطة أنا عايز كوباية كمان ...هنا مش هقدر أقول عاوز كوباية برضو فممكن نقول إن «كمان» فيها معنين يعني هي أوسع في الاستخدام من «برضو بس في حاجة لازم أقولها في حالة الإصرار مثلا أنا مش هديك فلوس ولو هتموت من الجوع برضو مش هديك :)
July 7, 2019
برده تستخدم للتأكيد Bardo is used for confirmation كمان تستخدم لطلب زيادة Caman to order new one
July 5, 2019
@mohamed كلمة كمان عربية الاصل وهي اختصار "كما ان" بينما كلمة برضو يعتقد البعض انها تركية الاصل من كلمة Bir de
June 30, 2019
Show more
