Tiffany
Një kek për burrin tim. Sot, burri im donte një kek. Atij i pëlqejnë shumë torta dhe embëlsira. Unë nuk kisha shumë gjëra në dollap ose në frigorifer, por kam gjetur mjaft përbërës për të përgatitur muffins. Kam vendosur 190 gramë mjell në një tenxherë, pak pluhur për pjekje dhe pak krip. Në një tenxherë tjetër kam vendosur një kokrra vez dhe 90 gramë sheqer. Kam përzier vezën dhe sheqerin mirë. Pastaj, kam shtuar 120 milimetër qumësht dhe 80 gramë gjalpë i shkrirë. Kam përzier prapë para se të vendos përziejen mjell/pluhur për pjekje/krip. Pas kësaj, kam shtuar copa çokollate brenda. Kam vendosur brumin në 6 kallëp të vogla, dhe kam futur të gjitha në furrë : 5 minuta në 220 gradë dhe pastaj 20 minuta në 180 gradë. Tani, muffins të mia janë në furrë... Shpresoj që do të jenë mirë !! Faleminderit për korrigjimin.
Oct 10, 2020 5:20 PM
Corrections · 2
Një kek për burrin tim. Sot, burri im donte një kek. Atij i pëlqejnë shumë tortat dhe embëlsirat.Unë nuk kisha shumë gjëra në dollap ose në frigorifer, por kam gjetur mjaft përbërës për të përgatitur muffins. Kam vendosur 190 gramë mjell në një tenxherë, pak pluhur për pjekje dhe pak krip. Në një tenxhere tjetër kam vendosur një kokerr veze dhe 90 gramë sheqer. E kam perzier mirë. Pastaj, kam shtuar 120 ml qumësht dhe 80 gramë gjalpë i shkrirë. E kam përzier prapë para se të vendos përziejen mjell/pluhur për pjekje/krip. Pas kësaj, kam shtuar copa çokollate brenda. Kam vendosur brumin në 6 kallëp të vogla, dhe i kam futur të gjitha në furrë : 5 minuta në 220 gradë dhe pastaj 20 minuta në 180 gradë. Tani, muffins janë në furrë... Shpresoj që do të dalin mirë !! Faleminderit për korrigjimin.
October 28, 2020
Want to progress faster?
Join this learning community and try out free exercises!
Tiffany
Language Skills
Albanian, English, French, German, Italian
Learning Language
Albanian, German